• მთვარი
  • ჩვენ შესახებ
  • კატალოგი
  • ბლოგი
  • კონტაქტი
  • რატომ განსხვავდება ღვინის ბოთლების ფორმა და ფერი ერთმანეთისგან?

    გაგჩენიათ კითხვა, რატომ განსხვავდება ღვინის ბოთლების ფორმა და ფერი ერთმანეთისგან?

    ღვინის ბოთლის დაბადების თარიღად 1652 წელს მიიჩნევენ, ეს ინგლისში მოხდა. პირველი ბოთლი შავი შუშისგან იბერებოდა, ოვალური ფორმა და მოღუნული ყელი ჰქონდა, მოგვიანებით კი სხვა შეფერილობებიც დაემატა.

    დღესდღეობით ღვინის ბოთლის 12 ტიპი არსებობს (თუ არ ჩავთვლით დიზაინერულ და მარკეტინგულად შეცვლილ ბოთლებს): ბორდო, ბურგუნდია, რონი, შამპანური, კოტ დე პროვანსი, მოზელი და ალზასი, რეინი, კიანტი, ბოქსბიუტელი, იურა, ვინ ჟონ და შემაგრებული ღვინის (პორტვეინის) ბოთლი.

    ბოთლები ხშირად განსხვავდება ერთმანეთისგან ფორმით – გრძელი და წვრილი, მოკლე და მრგვალი. ეს ღვინის სტილზე, რეგიონსა და გზავნილზეა დამოკიდებული.

    ასევე განსხვავდება ბოთლის ფერები:

    🔸 სუფრის თეთრი და ვარდისფერი ღვინოები უმეტესად გამჭვირვალე ბოთლებში გვხვდება, რათა სასმელის ფერი გამოჩნდეს. თუმცა თუ ღვინო მაღალი ხარისხისაა, მაგალითად, შაბლი, მის ბოთლს მომწვანო შეფერილობა აქვს და ნიშნავს, რომ მაღალი კლასის სასმელია.
    🔸 რაც შეეხება წითელ ღვინოს, ზოგადად, მას მარტივად აზიანებს ჟანგვის პროცესი და მზის შუქზე მოხვედრა, რაც, თავის მხრივ, ამ პროცესს აჩქარებს. შესაბამისად, მნიშვნელოვანია წითელი ღვინოები მუქ შუშაში ჩამოისხას.

    კონკრეტული კითხვა თუ გაქვთ, ჩვენი სომელიე სიამოვნებით დაგეხმარებათ.
    📍 გელოდებით ყაზბეგის 31-ში.

    #სომელიესრჩევები